Thermosept NKZ

Неутрализирачка компонента на база на лимонска киселина за репроцесирање на медицински инструменти

Основни карактеристики

  • Без фосфати
  • Нежен за материјалите
  • Го оптимизира чистачкиот ефект после неутралното чистење

Места на примена:

Thermosept®NKZ се користи за репроцесирање на хируршки, микрохируршки и MIC инструменти, садови од нерѓосувачки челик, ригидни ендоскопи, прибор за анестезија, чевли за во операциона сала и шишиња за деца после алкално чистење, за да се избегне ширењето на алкалните остатоци. Покрај тоа, исто така, погоден е и за после чистење со Thermosept®RKN-zym за да се оптимизира чистачкиот резултат.

Thermosept®NKZ може да се користи и во мулти коморните перални / дезинфектори и за поединечки машини.

Пакување:

  • Thermosept NKZ канистер 5 L
  • Thermosept NKZ канистер 10 L
  • Thermosept NKZ канистер 30 L
image

Производител