sensiva wash lotion

Изразено ненадразнувачки лосион за миење, без боја и парфем и низок алергиски потенцијал.

 • На база на ненадразнувачки тензиди
 • Нежен за кожата, ефективно чистење
 • Има низок алергиски потенцијал бидејќи не содржи бои, парфеми и волнени восоци “wool wax”
 • Содржи алантоин за заштита на кожата од иритација
 • Неутрално кожно pH

Места на примена:

 • Миење на раце пред хигиенска и хируршка дезинфекција на раце
 • Негувачко миење на раце и тело
 • Погоден и за употреба во прехрамбената индустрија

Начин на употреба:

Миење на раце
Да се наквасат рацете со вода. Да се нанесе приближно 2-3 мл Sensiva® wash lotion на дланките, да се додаде малку вода за да се создаде пена, добро да се измијат, исплакнат и исушат рацете. Пред употреба на алкохолните дезифициенси за хигиенска дезинфекција на раце, рацете мора да бидат суви. Од хигиенски причини се препорачува да се користат диспензери или пумпи за дозирање.

Пакување:

 • Sensiva® wash lotion 500 ml
 • Sensiva® wash lotion 1 L
 • Sensiva® wash lotion 5 L