Esemtan Wash lotion

Лосион за миење на раце,тело и коса со добра подносливост на кожата.

 • Широка употреба за цело тело,лице и кожа
 • За сите типови на кожа и за кожа на бебиња и стари лица
 • Содржи натриум лактат со цел да ја задржат природната влажност на кожата
 • Го задржува заштитниот природен антимикробен ефект на кожата

Места на примена:

 • За темелно и нежно чистење на рацете пред хируршка и хигиенска дезинфекција на раце со алкохолни препарати за втривање
 • За антимикробно чистење и нега на раце во докторска пракса
 • За хигиена на тело посебно при преосетливост на сапуни
 • Миење на  болните пред оперативен зафат
 • За миење на долго лежечки пациенти
 • За профилакса и помош при лечење на дерматитиси кај доенчиња и егзема во анално гениталното подрачје
 • За дезодорирање при зголемено потење и непријатен мирис на тело кај лежачки болни

Микробиолошка активност

ESEMTAN лосионот за миење има докажана антимикробна активност против бактерии и фунги.

Карактеристики

Како резултат на балансирана комбинација на различни состојки ESEMTAN има антимикробна активност како и својство да ја негува кожата (алантоин, натриум лактат, лаурична кислина и естри на масни киселини)

 • Дерматолошки испитан
 • pH неутрално (5,0)
 • Ја чисти кожата со создавање на фина нежна пена
 • Делува антимикробно со природни делотворни материи и го зголемува антимикробото дејство на природната обвивка на кожата
 • Може да се користи како подлога за терапија
 • При миење ја штити и негува кожата
 • Има дискретен,свеж и пријатен мирис

Пакување:

 • ESEMTAN 500 ml
 • ESEMTAN 1 L
 • ESEMTAN 5 L