Desderman Pure

Брзо делувачки алкохолен раствор за хигиенска и хируршка дезинфекција на раце

 • Бактерициден (вклучувајќи ТБ, МРСА, ЕХЕЦ, ВРЕ), фунгициден, вируциден и за липофилни и за хидрофилни вируси: полио-, рота-, адено-, норо-, вациниа- ,херпес симплеџ-вирусите, ХБВ, ХЦВ, ХИВ
 • Ефикасност против норовируси за 15 сек - согласно најновата тест метода (мурине норовирус)
 • Брз почеток на дејство
 • Продолжено дејство - 3 часа
 • Содржи емолиенси за заштита и нега на кожата
 • Без боја и мирис- хипоалерген
 • Погоден за честа употреба без да создава лепливи остатоци

Места на примена:

 • Хигиенска дезинфекција на раце
 • Хируршка дезинфекција на раце

Начин на употреба:

Desderman®pure се употребува неразреден. Во тек на препорачаното контактно време рацете треба да бидат добро навлажнети со Desderman®pure.

Пакување:

 • Desderman®pure 150 ml
 • Desderman®pure 500 ml
 • Desderman®pure 1 L
 • Desderman®pure 5 L
image

Производител