S&M wash lotion

Лосион за миење базиран на комбинација на ненадразнувачки тензиди и состојќи за нега. Не содржи сапуни.

 • Нежен за кожата, ефективно чистење
 • Добра кожна и слузокожна толеранција
 • Без сапуни/ алкалии и pH неутрално
 • Го одржува киселиот слој на кожата
 • Свеж мирис
 • Употребата на нежни чистачки тензиди и специјални состојќи за нега овозможуваат непречено отстранување на нечистотијата и истовремено многу добра кожна толеранција, на тој начин кога се применува S&M® wash lotion кожата останува мазна и мека.
 • Убавата пена, свежиот парфем и јасната зелена боја го прави S&M® wash lotion пријатен за употреба
 • Употребата на S&M® wash lotion пружа пријатно чуство на вистинска чистота

Места на примена:

 • Нежно чистење на рацете, пред хигиенска и хируршка дезинфекција на раце со алкохолни дезифициенси
 • Нежно миење и бањање, погоден за пациенти и пред операции
 • Идеален за туширање

Начин на употреба:

Миење на раце
Да се нанесе приближно 2-3 мл S&M® wash lotion на дланките, да се додаде малку вода за да се создаде пена, добро да се измијат, исплакнат и исушат рацете. Пред употреба на алкохолните дезифициенси за хигиенска дезинфекција на раце, рацете мора да бидат суви.

Миење на пациенти:
Да се стави S&M® wash lotion на влажна фланелна крпа, да се измие целото тело и да се исплакне со вода.

Делумно или целосно бањање:
Да се додаде потребна количина на S&M® wash lotion (приближно 20 мл на 100 Л вода) додека водата сеуште тече.

Туширање:
S&M® wash lotion се користи исто како и другите сапуни и комерцијални средства за туширање.

Пакување:

 • S&M® wash lotion 500 ml
 • S&M® wash lotion 1 L
 • S&M® wash lotion 10 L
image

Производител