wash

Особено компатибилен за миење на кожа, без боја и мирис со низок алергиски потенцијал.

 • syndet базиран на кожно кампатибилни тензиди
 • нежен за кожата, добра способност за чистење
 • смален алергиски потенцијал бидејќи е ослободен од бои, мириси и ланолин
 • содржи алантоин за заштита на кожата од иритација
 • pH неутрално

Места на примена:

 • за миење и негување на раце и тело
 • идеален за употреба во прехранбена индустрија
 • за миење на раце и дезинфекција

Методи/инструкции за употреба:

миење на раце:
Навлажнете ги рацете со вода.Ставете околу 2 – 3 ml arcana® wash во едната дланка, заедно со вода направете пена, измијте добро, испалакнете и исушете. Пред да ставите алкохолен дезинфициенс за раце тие треба да бидат добро исушени.

За да се обезбеди хигиенска употреба на производот, интернационално познатите институти за хигиена како што е германскиот институт Robert Koch препорачува при употреба на производот да се користат диспензери и дозер пумпи.

Туширање:
arcana® wash се употребува на ист начин како сапуните или комерцијално достапните гелови за туширање.

Пакување:

 • шише од 500 ml
 • шише од 1 L
 • канистер од 5 L